Како да станете фудбалски менаџер?

Заработката на еден фудбалски менаџер може да биде малку помала од самите играчи, па е многу добра. Сепак, патот до станување вистински професионалец и експерт во оваа индустрија е тежок. Пред се, треба да знаете фудбал. Ова е работа за вистински ентузијасти кои го поминуваат секој слободен момент гледајќи натпревари и длабински анализи.

Следно, вреди да се погледне наоколу за програми и курсеви за тренинг. Можно е да студирате на еден од универзитетите или да полагате специјализирани курсеви. Откако ќе завршите еден од овие, треба да започнете со вклучување во помали клубови. Многу менаџери ја започнаа својата авантура со водење на јуниорски тимови за да ја преземат одговорноста за сениорскиот тим по некое време. Откако ќе ја започнете кариерата, треба да продолжите да го полирате вашиот стил на водење тим и да се обидете да влезете во подобри и подобри тимови.


EN Kako postati nogometni menadžer MK PT RO
Ново спортско обложување
100% до 150 € - бонус за прв депозит за спортско обложување
100% до 100 € - бонус за прв депозит за спортско обложување
100% BONUS НА ПРВИОТ ДЕПОЗИТ ДО €100
100% бонус на првиот депозит до 6000 MKD!

50% БОНУС ЗА ДОБРЕДОЈД ДО 80 ЕВРА

© Copyright 2022