Колку играчи има во еден фудбалски тим?

За време на фудбалски натпревар, првично има 11 играчи во секој тим. Згора на тоа, на клупата за резервни играчи има играчи кои можат да бидат од 7 до 12 во зависност од играта. Тренерот може да направи до 5 или 12 замени за време на натпревар. Сепак, може да има многу повеќе играчи низ целиот клуб.

Во овој случај најважна е регулативата на фудбалската федерација за која станува збор. Некои од нив дозволуваат до 25 играчи да се регистрираат со некои важни фактори како што е бројот на алумни на клубот. Во некои лиги (на пример, португалски), нема ограничувања за големината на пријавениот тим.

Меѓуклупските натпревари и локалните купови, исто така, може да се разликуваат во прописите, но минималниот број на играчи што треба да се пријават обично е 25 играчи.


EN Πόσοι παίκτες είναι σε μια ποδοσφαιρική ομάδα; Koliko igrača ima nogometna momčad MK PT RO
Ново спортско обложување
100% до 150 € - бонус за прв депозит за спортско обложување
100% до 100 € - бонус за прв депозит за спортско обложување
100% BONUS НА ПРВИОТ ДЕПОЗИТ ДО €100
100% бонус на првиот депозит до 6000 MKD!

50% БОНУС ЗА ДОБРЕДОЈД ДО 80 ЕВРА

© Copyright 2022